dinsdag 8 november 2011

How I.. make perfect eyebrows


Wenkbrauwen geven vorm aan je gezicht, aan je uitdrukkingen, emoties.. 

Ik heb erg volle wenkbrauwen, vroeger (voordat ik epileerde) liep mijn wenkbrauw bijna tot aan mijn arcadeboog.. Op mijn dertiende verjaardag kreeg ik van mijn mams, een meiden pakket, waarin onder andere een pincet in zat.. Aangezien mijn mams schoonheidsspecialiste is, liet ik mijn wenkbrauwen voor het eerst in de salon epileren. Wat een hel! waarom zou je jezelf zoveel pijn aan doen!? verschrikkelijk vond ik het. Dit komt omdat ik erg dikke stugge wenkbrauw haren heb, wat inhoud dat het vanaf het eerste puntje al donker is en dat de wortel vrij dik is, wat betekend dat het best pijnlijk is om deze er uit te halen.. maar ook dat je vanaf het beginnende nieuwe haartje al een zwart puntje ziet zitten (meestal is het puntje van een haar veel lichter en als deze wat langer is zie je het pas zitten)

Maar nu ik iets ouder ben doe ik het gewoon zelf, al laat ik het toch liever doen.. Ik epileer zo vaak mogelijk het liefst om de dag. Niet echt te zien op de foto dat het nodig is, maar aan het begin van me wenkbrauw bij het neusbot en aan de buitenkant zie je korte haartjes zitten..

Ik begin dus met epileren, eerst maak ik de huid schoon met een lotion. Met mijn linker hand trek ik de huid strak zodat het minder pijn doet en ik niet in mijn huid kan knijpen met de pincet. Omdat er al een vorm in mijn wenkbrauw zit epileer ik alleen alles wat daar buiten valt. 
Zoals je bij de stap 1 foto ziet wordt mijn huid super rood van het epileren, de huid reageert sowieso omdat het iets geiriteerd raakt, na het epileren gebruik ik nog eens een lotion, als ik verder geen make-up draag, gebruik ik een kalmerende creme zodat de huid rustig kan herstellen. Wanneer ik hiervoor geen tijd heb, gebruik ik een foundation om de huid te camoufleren en egaal te maken.
Met een wenkbrauw poeder begin ik aan het begin van de wenkbrauw (links bij de neus), door heel voorzichtig met een puntig kwastje de vorm aan te zetten.
Dan ga ik verder met de bovenste rand. Hier mag je trouwens nooit epileren!!! deze lijn bepaalt de vorm van je wenkbrauw, je kan natuurlijk wel wat haartjes buiten die lijn weg halen maar wees heel voorzichtig, want deze vorm hoort bij jou gezicht en kan je niet zomaar veranderen. Deze haartjes groeien trouwens ook heel langzaam terug. Ooit heeft iemand mij ge√ępileerd en te veel van het laatste puntje weg gehaald, ik heb hier echt maaanden (bijna een jaar) weer voor moeten sparen om het model weer een beetje in vorm te krijgen.
Nadat de bovenste rand is ingevuld maak ik er een punt aan, deze laat ik zover doorlopen als ik wil, voor een spacial look maak ik het soms heel lang, maar meerstal hou ik wel de richtlijn aan, van de lijn die van de neusvleugel, naar het buitenste ooghoek loopt.
een andere lijn is trouwen dat je pupil onder het hoogste puntje van je wenkbrauw hoort te zitten, en de laatste is de lijn die vanaf je neusvleugel recht omhoog het begin van je wenkbrauw aanwijst. Dit zijn richtlijnen, waar je je uiteraard niet aan hoeft te houden, kijk bij jezelf wat je staat.
Als laatste vul ik me hele wenkbrauw in met de poeder, door met het kwastje heen en weer te gaan zodat het goed vult tussen de haartjes in.

Dit is hoe ik mijn wenkbrauwen epileer en bij teken.
Ik gebruik hiervoor de
wenkbrauw borstel,
plat puntig kwastje (zit bij de eyebrow set)
en een pincet
 nog een laatste tip.. Ik gebruik heel vaak een matte bijna huidskleur oogschaduw onder mijn wenkbrauw, om de vorm extra goed aan te geven.