zondag 26 februari 2012

Day 26.. Mijn studies

Ik heb negen jaar op de basis school gezeten. Ik ben een vroege leerling zoals ze dat noemen, omdat ik in de zomer vakantie jarig ben en nog maar net vier was voor mijn eerste schooldag..

Klassen werden toen nog samen gevoegd een paar dagen in de week. Zo zat groep 3 en 4 samen, veel van dat kan ik me niet herinnenren. In groep vier had ik een behoorlijke achterstand omdat ik zo veel oorontstekingen kreeg, in de jaren daar voor. De klas was ook niet de liefste en ik als jongste hoorde daar gewoon niet bij. Ze hebben besloten dat het verstandig was dat ik groep vier nog eens zou over doen. Nu ging de school fuseren met een andere school waardoor iedereen in een nieuwe klas terecht zou komen.. En er was een nieuw leersysteem. Wat allemaal in mijn voordeel was. Iedereen moest wennen aan zijn nieuwe klas, en het nieuwe leersysteem maakte voor mij niet alles een herhaling.


Deze klas wast top! Heel hecht, bijna nooit ruzie, geen groepjes. Iedereen ging met iedereen om.. Afscheid nemen in groep acht was dan ook erg moeilijk..De middelbare school was te doen de brugklas deed ik mavo/havo waarnaar ik doorstroomde naar de havo. Hier leerde ik veel vrienden kennen en vooral mezelf. Ik slaagde helaas niet. Dit kwam niet alleen om dat ik Engels, Duits en Nederlands had en zware dyslectie, maar vooral omdat ik meer bezig was met Synchroonzwemmen.. Naar de Nederlandse Kampioenschappen mogen was mijn doel dat jaar.. dat diploma heb ik een jaar later behaald..Toen werd het tijd m te gaan studeren.. Ik ging naar het Nimeto, een interieur en decoratie opleiding, die ik versneld mocht doen vanwege mijn havo diploma. In drie jaar haalde ik mijn Master in interieur en decoratie..Ik heb ik dit vak een half jaar gewerkt, waarna ik het helemaal zat was.. Ik ging op nieuw studeren maar dan thuis.. via de LOI studeer ik als schoonheidsspecialiste. Ik moet hiervoor alleen nog mijn papiertje halen, maar door mijn beperkingen kan ik me daar niet op consenteren. Het praktische gedeelte van het vak heb ik geleerd van mijn moeder. Ik mocht binnen een drie maanden alle behandelingen doen, waardoor ik heel snel door groeide in het werk wat ik nu doe.